enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
CumartesiAçık
19°C
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
22°C
SalıAz Bulutlu
24°C

BAŞKAN ERCAN’DAN BİLİM SİNCAN’A ZİYARET

BAŞKAN ERCAN’DAN BİLİM SİNCAN’A ZİYARET

HABER06 / HAKAN ARSLAN – Sincan Belediyesi bilim ve teknoloji alanında çığır açmaya hazırlanıyor. Çocukların ve gençlerin bu alanda kendini geliştirmesi ve geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi amacıyla hizmete açılacak olan “Bilim Sincan”, Milli Teknoloji Hamlesi’ne de katkı sağlayacak. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan merkezi ziyaret ederek Bilim Sincan’ın kısa süre içinde açılacağı müjdesini verdi.

Sincan Belediyesinin T3 Vakfı ve TÜBİTAK iş birliğiyle faaliyete geçirmeye hazırlandığı Bilim Sincan; özellikle gençlerin, çocukların bilim ve teknolojiye duydukları ilgiyi artırmayı amaçlıyor. Açılış için gün sayan Bilim Sincan’ı ziyaret eden Başkan Ercan “Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında gençlerimizin yazılım ve donanım teknolojileri geliştirmesi adına eğitimler alacağı merkezimiz yakında açılacak. Yeni dönemde hedefimizden biri de bilim ve teknoloji merkezlerimizin sayısını arttırmak.” dedi.

Bilimin Merkezinde Neler Var?

Bilim Sincan bünyesinde; Sergi Alanı, Doğa Bilimleri Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Tarım Atölyesi, Matematik Atölyesi, Astronomi-Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Deneyap Atölyesi gibi birimler yer alacak. Açılan atölyelerle küçük çocukların ve gençlerin okul dışı öğrenmeleri kolaylaştırılırken aynı zamanda hem eğlenmeleri hem de yeni deneyimler kazanmaları sağlanacak. Bilim Sincan teknoloji ve bilim alanında gelecekte söz sahibi olacak gençleri yetiştirerek, Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir rol oynayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.