enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaParçalı Bulutlu
22°C

MİLLİ ŞAİRİMİZ AHİ EVRAN ORTAOKULUNDA ANILDI

MİLLİ ŞAİRİMİZ AHİ EVRAN ORTAOKULUNDA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel taşlarından birisini teşkil eden ve ulusal marşımız olan İstiklal Marşımızın yazarı, merhum Mehmet Akif ERSOY Ahi Evran Ortaokulu’nda düzenlenen bir program ile anıldı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen geceye merhum Mehmet Akif ERSOY’un torunu Selma ARGON katıldı. Organizasyonu düzenleyen Etimesgut Ahi Evran Orta Okulu Müdürü Mehmet GÖKŞİN ve Türkçe Öğretmeni Şefika BALLI yaptıkları program ile öğrencilerine milli duyguları yaşayarak tatma imkanı verdiler.

Ahi Evran Orta Okulu Müdürü Mehmet GÖKŞİN; “Türklüğümüzü bize hissettiren, sonuna kadar yaşamamızı sağlayan ve her dinlediğimizde tüylerimizi diken diken eden İstiklal Marşımızın şairi merhum Mehmet Akif ERSOY’u öğrencilerimize tanıtmak ve gelecek nesillere sağlam bir milli kültür oluşturmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Bizleri kırmayarak programımıza katılan Sayın Selma ARGON hanımefendiye ve organizasyonu düzenleyen Türkçe Öğretmenimiz Şefika BALLI’ya çok teşekkür ederim dedi.

Türkçe Öğretmeni Şefika BALLI da; “Öğrenmenin en güzel yönteminin yaşayarak öğrenme olduğunu bildiğimizden, öğrencilerimize yaşayarak öğrenme imkanı sunmaya gayret ediyoruz. Merhum Mehmet Akif ERSOY’un torunu Selma ARGON hanımefendi ile böyle bir program gerçekleştirmek için konuştuğumuzda çok heyecanlandım. Sağolsunlar bizleri kırmayarak programımıza katıldı. Bizler çok faydalandık. Kendisine minnettarım. Öğrencilerimin de programa katılımlarından ve bir hafta boyunca hazırladıkları sorular ile Mehmet Akif’e yoğunlaşmaları da yine beni çok mutlu eden olaylardan birisi oldu. Okul Müdürümüz Sayın Mehmet GÖKŞİN beyefendinin de bizlere her daim sonsuz desteği bu tarz programları yapmamızda bizlere güç veriyor. Tarihimizi, milli kültürümüzü çocuklarımıza tanıtmak ve yaşatmak zorundayız…” dedi.

Programın sunuculuğunu 6-İ Sınıfından Zeynep Suna ARSLAN’ın yaptığı programa katılan Mehmet Akif ERSOY’un torunu Selma ARGON; Akif’in müstesna kişiliğinden, istiklal marşının yazılma sürecinden, Mehmet Akif’in Mustafa Kemal Atatürk’le olan ilişkilerine kadar bir çok konuda verdiği bilgiler öğrenciler tarafından ilgi ile dinlendi. Özellikle Mehmet Akif ERSOY’un İstiklal Marşı’nın yazıldığı süreçte Akif’in Tacettin Dergahında kömür ya da başka bir araç ile İstiklal Marşı’nın bir dizesinin duvarlara kazınması olayı oldukça ilgi çekti. Program Ahi Evran Ortaokulu Öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları müzik, şiir ve sorular ile renklenerek son buldu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.