enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

ŞAŞMAZ BULVARI TRAFİK ÇİLESİ SON BULUYOR

04.11.2020
306
A+
A-
ŞAŞMAZ BULVARI TRAFİK ÇİLESİ SON BULUYOR

Başkent’in birçok noktasında artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla birer birer yeni ulaşım projeleri hazırlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şaşmaz Sanayi Bulvarı’ndaki trafik çilesini çözmek için harekete geçti. Uzun yıllardır trafik sorunu kangrene dönen Şaşmaz Sanayi Sitesi’nde trafiğin nefes alması için ihaleye çıkma kararı alan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı.

İHALE TARİHİ BELLİ OLDU: 4 KASIM 2020

İhale tarihini belirleyen Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu) ile Ankara Bulvarı Şaşmaz Kavşağı arasında yer alan 2473. Cadde ve 2474. Cadde kesişiminde bulunan kavşağa iki adet köprülü kavşak yapılması için 4 Kasım’da ihaleye çıkacak. Şaşmaz Kavşağı’nda yaşanan trafik kazalarındaki artış nedeniyle sürücülerin can güvenliğini sağlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bölgede etüt çalışmaları yaparak, sorunları tek tek belirledi.

2 KÖPRÜLÜ KAVŞAK SAYESİNDE BATIKENT-ÇAYYOLU GÜZERGAHINDAKİ TRAFİK DE RAHATLAYACAK

Fen İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan 2 köprülü kavşak çalışması ile sadece mevcut Şaşmaz Kavşağı’ndaki trafik değil bölge trafiği de büyük ölçüde rahatlayacak. Özellikle sabah 08.00-10.00 ile akşam 17.30-19.00 saatleri arasında bu güzergahı kullanan sürücülerle birlikte Sanayi bölgesinden çıkan çalışanların yarattığı trafik yoğunluğuna 2 köprülü kavşakla neşter vurulacak. Köprülü Kavşakların tamamlanmasıyla hem Şaşmaz Sanayi Sitesi trafik akışı hızlanacak hem de Batıkent-Çayyolu güzergahının trafik yoğunluğu giderilecek.

GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN KÖPRÜ ÜSTÜ 2 GİDİŞ-2 GELİŞ OLACAK

Şaşmaz Kavşağı’nda meydana gelen yığılmaları önleyecek projeyle geçişler daha güvenli hale gelecek, anayol üzerindeki sağa ve sola dönüşler kontrollü sağlanmış olacak. Köprü üstü 2 gidiş-2 geliş olarak yapılacak proje kapsamında sanayi dönüşlerinin yapılacağı yan yollar da 2 şerit olarak hizmet verecek. Bölgenin sanayi alanı olması ve İstanbul Yolu güzergahını Eskişehir Yolu’na bağlayan hat üzerinde olması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğu böylece hem azalacak hem de köprülü kavşaklar sayesinde kesintisiz trafik akışı ve konforlu sürüş sağlanacak.

SANAYİ ÇALIŞANLARININ YILLARDIR YAŞADIĞI TRAFİK SORUNUNU BÜYÜKŞEHİR ÇÖZECEK

Gerek güzergahı kullanan sürücüler gerekse sanayi çalışanları ile bölge esnafı, yıllardır kangrene dönüşen trafik sıkışıklığını iki köprülü kavşak projesiyle kısa sürede çözecek olan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.