enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

Seçim kararı Resmi Gazetede yayınlandı

10.03.2023
175
A+
A-
Seçim kararı Resmi Gazetede yayınlandı

Başkan RECEP TAYYİP ERDOĞAN, Anayasa’nın 116’ncı maddesinde “Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır” hükmünde yer alan yetkisini kullanarak seçim kararını imzaladı. Başkan Erdoğan imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

“47 BİNİN ÜZERİNDE İNSANIMIZ VEFAT ETTİ”

“Buna göre inşallah 2 ay sonraki ilk pazar günü olan 14 Mayıs’ta milletimiz cumhurbaşkanını ve milletvekilini seçmek için sandık başına gidecektir. Kararı imzaladım yarın Resmi Gazete’de yayımlanacak. 18 Haziran milyonlarca gencin geleceğini ilgilendiren üniversite sınavı ile çakışan bir tarihtir. Ülkemizin 6 Şubat’ta art arda yaşadığı iki büyük deprem seçim ile ilgili tartışmaları gündemimizden çıkardı. Asrın felaketi, yüreklerimizi yakan can kayıplarına yol açtı. Depremin ilk günlerindeki ağır kış şartları yıkım alanının büyüklüğü işimizi zorlaştırsa da bir yol açarak insanlarımızın yardımını koştuk. 47 binin üzerinden insanımız vefat ederken, 115 binden fazla insanımız yaralı olarak kurtarıldı.

Şehirlerimizi yerle yeksan eden bu afette milyonlarca vatandaşımız evini kaybederken, milyonlarca vatandaşımız da devam eden sarsıntılar nedeniyle evine giremez hale geldi. Devlet olarak tüm depremzedelerimizin yanında olduk. Arama kurtarma faaliyetlerinin tamamlandığı yerlerde hemen enkaz kaldırma ve yeni konutların inşası çalışmalarına başladık. Yiyecek içecekten barınmaya kadar temel ihtiyaçları karşıladık. Konteyner kentlerle depremzedelere nispeten daha iyi barınma imkanı sağlıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.