enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

SİNCAN OKULLARINDAN DUYARLI VE ÖRNEK PROJE

SİNCAN OKULLARINDAN DUYARLI VE ÖRNEK PROJE

Ankara/ Sincan/ Korkut Ata İlkokulu öğretmenlerinden Eylem Bilgin ve İstanbul/ Hobyarlı Ahmet Paşa İlkokulu öğretmenlerinden Deniz Ceylan Döven’in kuruculuğunu yaptığı projeye Türkiye’den 8; Ürdün’den 2 ; Polonya’dan 1; Romanya’dan 2 okulun katıldığı DIGITAL LEARNING AND WATER SAVING eTwinning projesinde sona gelindi. Projede Sincan ilçesinden 5 öğretmene mentörlük yaparak hem öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirmelerine olanak sağlanmış hem de öğrencilerin 21. Yüzyıl becerileri kazanmaları için etkinlikler düzenlenmiştir.

Dijital öğrenmenin gelişim gösterdiği ve hijyen sağlamak için su kullanımının önem kazandığı günümüzde bütün dünyayı etkileyen ‘’su tasarrufu ’’ konusunda farkındalık yaratmak için çalışmalar yapan öğretmen ve öğrenciler Web2 araçları ile dijital becerilerini geliştirirken gündelik hayattan sorunları ve çözüm yollarını bulmak için de çalışmalar yapılmıştır.

PROJE ETKİNLİKLERİ

Projede öğrenciler kendilerini ve okullarını tanıtarak kültür alış-verişinde bulundular. Ardından STEM ders planı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle hem öğrencilerin dijital bacerilerine katkı sağlandı hem de su tasarrufu ile ilgili farkındalık çalışmaları yapıldı. Proje konukları öğretmenler için STEM ile ilgili bilgilendirmeler sağlarken öğrenciler için rol model olmuştur. Farklı okullardan arkadaşları ile çalışarak sınıf arkadaşlarına liderlik eden öğrencilere öğretmenler rehberlik etmişlerdir. Öğrenciler farklı web2 araçları (Canva, Answergarden, JigsawPlanet, ChatterPix, Padlet) ile tasarımlar yapıp,ürünler oluşturup sunum yapmışlardır. Yağmur suyundan su tasarrufu sağlayacak ürünleri atık malzemelreden yaparak birbirlerinin yaptığı ürünü de test etmişlerdir. Proje boyunca evde yaptıkları su tasarrufunu garfikler ile sunan öğrenciler tasarruf avcısı olarak gözlem yapmaya devam edecekler.

Proje boyunca yapılan etkinlikler ve tasarımlar, proje sonunda başka öğretmen ve öğrencilerin kullanabilecekleri proje çıktıları olarak oluşturulmuştur. Oyun Bankası, İnternet Güvenliği Sanal Sınıfı, Şiir Broşürü, Hikaye Kitabı ve KamuSpotu Videosu hazırlanmıştır. Proje için hazırlanan ders planı, The STEM Discovery Campaign Blog da yayınlanmıştır. Bütün ürünler hem türkçe hem de ingilizce hazırlanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.