enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

Sincan Şoförler Odası Başkanı İsa Yalçın’dan bir hizmet daha

Sincan Şoförler Odası Başkanı İsa Yalçın’dan bir hizmet daha

HABER06 / HAKAN ARSLAN – Sincan, Fatih, Törekent dolmuş durakları hizmet binalarının açılış töreni görkemli bir şekilde gerçekleşti. Açılışda bir konuşma yapan Sincan Şoförler Odası Başkanı İsa YALÇIN: “Çok değerli Sincan Belediye Başkanım Murat ERCAN, Sincan Belediyesi Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, AK Parti Sincan İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetimi, basınımızın güzide temsilcileri şoför esnaflarım ve tüm katılımcılara öncelikle teşekkürü bir borç biliyorum. Tabi söz konusu ulaşım esnafı olunca biraz daha bu işi irdelem lazım, çünkü ulaşım esnafı bana göre illerin, ilçelerin kılcal damarlarıdır. O ilçede o il de taşıma işini gören insanların bir yerden bir yere rahatlıkla seyahat etmelerini, konforlu seyahat etmelerini sağlayan esnaflarımızdır. Dolayısıyla durum böyle olunca bu esnaflarımıza daha da çok hizmet gerekir.

Neticede yaptıkları iş de bir kamu hizmetidir. Göreve geldiğimiz 2018 yılından beri ulaşım esnaflarımızın son duraklarda dinlenme yerleri bizim en çok üzerinde durduğumuz konu. Çünkü eğer biz şoför esnafları işe, sefere gidip geldikten sonra buralarda dinlendirirsek, ihtiyaçlarını giderirsek yola çıktıklarında hal ve hareketleri, hem de trafikte daha pozitif daha olumlu olur. Aynı zamanda müşterisine karşıda hareketleri de ona göre pozitif olur. O yüzden değerli ulaşım esnafı göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bu durak yapımlarına önem verdik. Hepinizin malumu Sincan Pazar pazarında bir konteyner vardı tam köşede, yıllarca yüzlerce esnaf bu konteynerin içerisinde hizmet verdi. Yazın sıcaktan, böcekten geçilmiyordu. Kışın soğuktan geçilmiyordu. Şimdi böyle şartlarda hizmet veren bir şoför esnafından ne bekleyebilirsin? Tabiki huzursuz bir ortamda çalıştığı zaman trafikteki ve toplumdaki hareketleri de olumsuz oluyordu. Şimdi oraya Allah razı olsun Sincan Belediye Başkanımız Murat Ercan Başkanım mükemmel bir yer tahsis etti ve Murat Başkanımla hemen hemen aynı göreve geldik ve o günden bugüne başlangıcından ta bugüne kadar birlik içerisinde çalışıyoruz. Bakın şuan Pazar pazarı dolmuş durağımız Sincan’ın en güzel yerinde otoparkıyla, içerisinde tuvaletiyle, mescidiyle, dinlenme yeriyle inanın Ankara’yı bırakın, Türkiye’de örneği yok. Yine aynı şekilde Sincan Merkezdeki indirme bindirme dolmuş durağı kalkış yerlerimiz, bakın arkadaşlar buralar yıllarca akşam 7’den sonra zifiri karanlık içerisindeydi. Akşam oldumu tinerciler, kapkapçılar o arkadaki parka gelip orada müşterilerimize, kızlarımıza, kadınlarımıza sarkıntılıp yapıyorlardı.

Şimdi oranın ayrı ayrı peronlarını böldük, dubalarını çektik, ışıklandırma sistemlerini otuşturduk, şuan 10 – 11 yaşlarındaki kızlarımız ve kadınlarımız gönül rahatlığıyla oradan seyahatlerini gerçekleştiriyorlar. Bence hizmet budur. Öbür türlü akşam hava karardıktan sonra insanın hayati tehlikesi vardı gerekli çevre düzenlemesi ve ışıklandırmalar yapılarak halkımızın ve şoför esnafımızın hizmetine sunduk. Yine aynı şekilde Temmelli taksi durağımızı kurduk, Saraycık TOKİ Taksi durağımızı kurduk, göreve geldiğimde taksi ve dolmuş duraklarının % 80’inin içerisinde tuvalet ve su yoktu. Allah razı olsun o dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna başkanımız ve Sincan Belediye Başkanımız Murat Ercan ve üçümüz el birliğiyle şuan bütün taksi münibüs duraklarında suyu, kanalı, mevcidi, tuvaleti, dinlenme yeri işte bu böyle olursa Sincan ve Ankara arasında kalite kontrolü oluyor. Hem kalite artıyor, hem de bizim kontrol mekanizmamızı çalıştırdığımız için müşterilerimiz kaliteli hizmet alıyor.

Şimdi bütün taksi duraklarımızı yaptık, Allah kısmet ederse Ortapınar’da yine Sincan Belediye Başkanımız Murat Ercan’la birlikte çok kısa bir süre içerisinde hizmete açacağız. Ortapınar Yenikent dolmuş durağımızda bitme aşamasında bugün itibariyle suyu bağlandı ve önümüzdeki günlerde kaldırım çalışması yapılarak hizmete açacağız. Sincan halkına daha iyi ve kaliteli hizmet vermek istiyorsak bu dolmuş ve taksi durakları çok önemli. Ve ben bu mesleğin içerisinden geldim ve bende direksiyondan indim. Allah’ım nasip etti ve Oda Başkanı oldum. Buradan birkez daha söylemek istiyorum Sincan Belediye Başkanımız Murat Ercan’dan ne istediysek hepsini yerine getiriyor. Ulaşım esnafına yapılan destek Sincan’ımızın marka değerini de yükseltiyor bu bağlamda tekrardan Sn. Belediye Başkanımız Murat Ercan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Çok kıymetli Sincan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanım İsa Yalçın, AK Parti İlçe Başkan Yardımcım, değerli oda ve federasyon yetkilileri ve yönetim kurulu üyeleri, kıymetli basın mensupları, sevgili şoför esnaflarımız hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum ve hoş geldiniz ve şeref verdiniz. Böyle güzel bir ortamda ve böyle bir güzel hizmete vesile ile bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum durağımızın. Şoförlerimize yakışan bir durak olduğunu düşünüyorum, biraz önce de Başkanımız İsa Yalçın da gayet güzel izah etti, şoförlük ve ulaşım esnaflığı gerçekten çok zor, çok sabır gerektiren bir iş.

Hem böyle soğuk ve sıcak demeden sürekli direksiyon sallayarak ve hem bir taraftan da çeşit çeşit insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorlar, laf anlayan oluyor, laf anlamayan oluyor dolayısıyla çok sabır gerektiren bir meslek. Bu şekilde modern duraklar yaptığımız zaman şoför esnafımız en azından biraz dinlendiği zaman daha güvenilir yollara çıkarak halkımıza hizmet ediyor. Devam eden çalışmalarımız mevcut, öncelik sıralamasına göre hizmetlerimiz devam edecek. Yapmış olduğumuz duraklar hem Sincan’ımıza yakışsın hem de şoför esnaflarımıza amacımız kaliteli hizmet etmeleri için ellerimizden gelen ne varsa ulaşım esnafımızın her zaman emrindeyiz.

Bu yapmış olduğumuz hizmetler aynı zamanda Sincan’ımızın vitrin konumunu teşkil ediyor. Tabi şoför esnafımızın müşterileri herkes, yani bir sektör olur belli kesimlere hizmet eder, şoför öyle değil şoför o şehirde yaşayan herkes onun potansiyel müşterisidir. Herkesle kontak kuran, herkesle bir şekilde diyalog geliştiren evet toplumun kılcal damarları, dolayısıyla bir taraftandan da yöneticilerle yönetenler arasındaki koridordur şoför esnafı. Bir bağlantıdır, bir nötvörktür, sizlerin üzerinden gelen geri dönüşler de bizim için çok önemli. Odamızın yönetimi için çok önemli, hizmet kalitesinin arttırılmasıyla ilgili, talepler ve istekler biliyorum sizler sadece mesleğinizle ilgili değil, aynı zamanda siyasetten, sağlığa, eğitimden, kültüre hertürlü konuyla ilgili müşterilerle diyalog kuruyorsunuz. Göreve başladğım günden bugüne kadar şoför esnaflarımıza ayrı bir değer ve önem vermeye gayret ediyorum. Yapmış olduğumuz bu hizmetlerle de desteğimizi göstermeş oluyoruz ve bundan sonra da elimizden ne geliyorsa şoför esnafımız için gece – gündüz çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.