enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

TSYD Ankara Şube’de keyfi uygulama

09.02.2024
2.015
A+
A-
TSYD Ankara Şube’de keyfi uygulama

HABER06SPOR / HAKAN ARSLAN – TSYD Ankara Şube Başkanı Murat Tarhan’dan keyfi uygulama. Asli görevinin üyelerine hizmet olduğunu   unutan Tarhan, üyelik için müracaat eden GAZETECİLERE mobing uygulayarak sebepsiz yere üye olmalarına engel teşkil ediyor.

Gazetecilerin ve spor muhabirlerinin sorunsuz bir şekilde müsabakaları takip edebilmeleri için önce bulundukları İl’deki TSYD Şubelerine müracaat ederek ilk adımı atmış olmalarına rağmen Ankara TSYD Başkanı Murat Tarhan tarafından kendilerine teslim edilen dosyayı ve gerekli evrakları onay ve karar mercii olan TSYD İstanbul Başkanı Oğuz Tongsir ve ekibine göndermesi gerekirken kimden veya kimlerden talimat alarak kendilerine teslim edilen dosyayı İstanbul ekibine göndermeyerek kazanılacak bir hak gasbına da sebep oluyor.

Konuya bahis konu Ankara’da uzun yıllardır gazetecilik yapan ve Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı tarafından verilen BASIN KARTINI da taşıyan HABER06 Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazıişleri Müdürü Hakan Arslan.

Uzun yıllar ULUSAL BASIN ve YEREL BASIN da çalışan Hakan Arslan, halen çıkarmakta olduğu HABER06 Gazetesi imtiyaz sahibi olarak görevini yapan Arslan, “Geçtiğimiz aylarda    TSYD’den almış olduğu formu doldurarak, gerekli belgeleri ve istenen evraklarını eksiksiz olarak TSYD Ankara Şube Sekreterine teslim etmesine rağmen Hakan Arslan’ın tarafına hiçbir bilgi verilmedi. Verilmediği gibi de Arslan tarafından defalarca aramasına rağmen, TSYD’den “Dosyanısı İstanbul’a gönderdik!” karar mercii İstanbul diyerek  oyalamaya gittiler. Ve kendi imkanlarımla edindiğim bilgiye göre “İDDİA odur ki, TSYD Ankara Şube Başkanı Murat Tarhan Gazeteci Hakan ARSLAN’ın dosyasının İstanbul’a gönderilmemesi konusunda talimat vermiş ve Dosya İstanbul’a gönderilmeyerek bir nevi GAZETECİ’ye HAK gasbı da uygulanmıştır.

Buradan soruyorum ve bir açıklama bekliyorum Başkan Tarhan!

1- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından BASIN KARTI ve-rilirken, sizin kriterlerinize şartlarım uymasına rağmen neden benim dosyam İstanbul’a gönderilmedi?

2- TSYD sizin keyfi ve şahsi iş yeriniz mi?

3- Size müracaat eden Gazetecinin veya spor muhabirinin evraklarını KARAR merciine yani İSTANBUL TSYD’ye gönderirsin kararı orası vermesi gerekirken neden ve niçin size teslim edilen dosyayı İSTANBUL’a göndermediniz?

Bu sorularımızın cevabını önümüzdeki sayıda olumlu veya olumsuz şekilde siz okurlarımızla paylaşacağım.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.