enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

Anafartalar Belediye Çarşısı yenileniyor

Anafartalar Belediye Çarşısı yenileniyor

Ulus’taki 60 yıllık tarihi Anafartalar Belediye Çarşısı ABB tarafından yenileniyor. Çatısından cephesine tamamen yenilenecek olan çarşıda tek tip görüntü olacak. Çarşı yeni yılda yeni yüzüyle hizmet vermeye devam edecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)  Ulus’taki 60 yıllık tarihi Anafartalar Belediye Çarşısı’nda yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmaların ocak ayında tamamlanması hedefleniyor. Çarşı için hazırlanan yenileme projesi Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Çalışmalara başlayan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ekipleri tarafından proje kapsamında çarşının çatısı yenilenecek, tabela ile cepheleri tarihi dokuya uygun malzeme ile tek tip olacak şekilde tekrar yapılacak, kepenk ve tenteleri yenilenerek dış zemin kaplaması düzenlenecek.

ESKİ CANLI GÜNLERİNE KAVUŞACAK

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir ÖDEMİŞ, çalışmayla ilgili şunları söyledi: “60 yıllık tarihi olan bir çarşımızdır. Çok özel bir yeri vardır. Ama gördüğünüz gibi uzun süredir bakımsız kaldığı için ve sonradan yapılan eklentilerden dolayı 60 yıllık çarşı özellikle fiziki hâlinin özgün dokusunu kaybetmişti.

Sayın Başkan’ımız Mansur Yavaş’ın Ulus’taki diğer çalışmaları kapsamında burada da yenileme çalışmamızı yapıyoruz. Amacımız Ankara kent tarihinde çok özel bir yeri olan bu özel çarşıyı özgün dokusuna göre yeniden düzenleyerek Ankara alışveriş tarihinde hak ettiği yere, eski canlı günlerine kavuşturmak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.