enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

Başkan RECEP TAYYİP ERDOĞAN, “asrın felaketi”

Başkan RECEP TAYYİP ERDOĞAN, “asrın felaketi”

Başkan RECEP TAYYİP ERDOĞAN, “asrın felaketi” olarak nitelenen, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ili etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldiği Diyarbakır’da önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitim yapılacağını belirten Başkan Erdoğan, deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerlerin mart ve nisan celpleri mayısa ertelendiğini söyledi. Başkan Erdoğan daha sonra Şanlıurfa’ya hareket etti.  Başkan Erdoğan depremden etkilenen Şanlıurfa’ya geldi. Burada önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan şunları söyledi: Tüm Şanlıurfalı kardeşlerime geçmiş olsun diliyorum. Millet olarak tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilimizde çok ciddi yıkım ve can kaybına yol açtı.

21 BİN 848 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ
Şu ana kadarki tespitlere göre 21 bin 848 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde, 80 bin 104 insanımız da yaralı olarak kurtuldu. Şanlıurfa’da oturulamaz hale gelen 164 binada, 335 vatandaşımız maalesef şehadete yürüdü. Depremzedelerimizin sıkıntılarını hafifletecek, hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaları birer birer devreye alıyoruz. Fırsatçılara ve yağmacılara asla göz açtırmayız. Bunun için gereken adımları atıyoruz.

BAŞKAN ERDOĞAN DİYARBAKIR’DA

Başkan Erdoğan, Diyarbakır’da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaret etti. Erdoğan ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitim yapılacağını belirten Başkan Erdoğan, deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerlerin mart ve nisan celpleri mayısa ertelendiğini söyledi.

“1999 DEPREMİNDEN 3 KAT BÜYÜK…”

“1939 Erzincan depreminden de çok daha geniş bir alanda afet olarak hesaplanmaktadır. Büyüklükleri 7’nin üzerinde olan Çankırı, Çanakkale, Gerede, Varto, Mudurnu, Muradiye depremleriyle bu depremin yıkıcılığıyla mukayese etmek mümkün değildir. Kendileri bir yana artçıları bile ülkemiz Deprem envanterinde oldukça üst sıralarda yer alacak şekildedir. Gördüklerimiz ve dinlediklerimiz Türkiye’nin nasıl büyük bir felaketle karşı karşıya olduğunun ispatıdır. Dünyanın önde gelen bilim insanları da depremin büyüklüğü ve yıkıcılığı konusunda hem fikirdir. Asrın felaketi olan deprem 1000 kilometrede hissedilmesine rağmen 500 kilometrede yıkıma yol açmıştır. Son 2 felaket 1999 depreminden 3 kat büyük ve yıkıcı… İkinci deprem gündüz yaşanması nedeniyle daha az can kaybına yol açtı. Hasarın ciddi şekilde artmasına neden olmuştu. Deprem bölgesinde toplam can kaybı 21 bin 43’e ulaşmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.