enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

EKO-ÇİFTLİK SIFIR ATIK EĞİTİM MERKEZİNDE ATIKLAR İSRAF OLMUYOR

EKO-ÇİFTLİK SIFIR ATIK EĞİTİM MERKEZİNDE ATIKLAR İSRAF OLMUYOR

Sincan Belediyesi ilçeye öyle özel bir çiftlik kazandırdı ki bir giden bir daha çıkmak istemiyor. Yemyeşil doğada, mis gibi havada hem çeşitli ürünler yetiştiriliyor, hem de atıklar dönüştürülerek yeniden kullanıma sunuluyor. Sokak hayvanları için yaş mama üretimi devam ederken, atık malzemelerden oluşturulan çocuk oyun parkı da miniklerin hem ilgisini çekiyor, hem eğlendiriyor. Sincan Belediyesi sıfır atık ve geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla Yenikent’te Eko-Çiftlik Sıfır Atık Merkezi’ni kısa süre içinde tamamladı. Eko-Çiftlik görenleri mest ediyor.

Sokak Hayvanlarına Yaş Mama Üretimi Devam Ediyor

Sıfır atık konusunda çığır açan Sincan Belediyesi, sokaktaki canlarımızı unutmuyor. Tesiste ısıl işlem görmemiş gıdalar uygun işlemlerden geçirilerek mama haline getiriliyor. Günlük 400 kg yaş mama üretme kapasitesine sahip olan tesiste belediyenin ihtiyacı olan haftalık yaş mama bir günde üretiliyor. Bugüne kadar toplam 3.114 Kg yaş mama üretilerek sokak hayvanlarına verildi.

Çiftlikte Mis Kokulu Sebzeler Yetiştiriliyor

Yemyeşil bir ortamda kurulan Eko-Çiftliğe, bahar mevsiminde sebze ekildi. O sebzeler hasat edilmeye başlandı. Domates, salatalık, biber çeşitleri, patlıcan çeşit çeşit sebzeler yetiştirilerek üretime katkı sağlanıyor. Elde edilen ürünler ihtiyaç sahiplerine de ulaştırılıyor. Toplanan 120 kg fasulye ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi. Eko-Çiftlik’e ayrıca 3000’den fazla ağaç ve çalı dikildi. Mis kokulu çiçeklerden çiçek ve gül yolu oluşturuldu. Meyve ağaçları dikildi. Adeta bir botanik bahçesi şeklinde tasarlan merkezde, çocuklar başta olmak üzere 7’den 70’e herkese sıfır atık ve geri dönüşüm süreci anlatılıyor.

Solucan Gübresi Üretim Kapasitesi Aylık 300 Kg’ye Çıktı

Ekim yapılan toprağın vitamin-mineral değerlerini koruyan, verimini suni gübresiz arttıran ve su ihtiyacını azaltan ürünlerin başında solucan gübresi geliyor. Sincan Belediyesi kırmızı Kaliforniya solucanı ile solucan gübresi üretimine devam ediyor. Öncelikle solucan maması hazırlanıyor. Mama; belediye binalarında tüketilen çayın posaları, pazar atıkları ile hayvan gübresini karıştırarak yapılıyor. Düzenli bakım ve besleme ile solucanlar mamayı tüketiyor ve ayda yaklaşık 300 kg gübre elde ediliyor. Gübre tesisteki ağaçlar, sebzeler, çiçeklerde kullanılıyor.

Geri Dönüşüm Malzemelerinden Park

Merkezde çocukların dikkatini çekmesi amacıyla her ayrıntı düşünüldü. Tamamı atık malzemelerden oluşturulan park, çocukların ilgisini çekiyor. Araba tekerlekleri, tahta, metal gibi atık malzemeler bir araya getirildi, boyandı ve sıra dışı bir park ortaya çıkarıldı. Merkeze gelen minikler parkta eğlenirken, bir taraftan da oyuncaklar aracılığıyla sıfır atık bilinci kazanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.