enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

ERCAN’DAN YAVAŞ’A ELEŞTİRİLER

03.12.2020
6.915
A+
A-
ERCAN’DAN YAVAŞ’A ELEŞTİRİLER

Sincan Belediye Başkanı Murat ERCAN Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

” 2021 tahmini bütçesini incelediğimde Sincan’la ilgili tahmini 13.000.000 TL’lik bir yatırım öngörülüyor. Bu çok cüzi ve asla Sincan için yeterli olmayan bir miktar. Beklentim odur ki Genel İşler kısmında bu rakam daha da yukarı çıkacaktır. Özellikle Saraycık’tan Eskişehir’e yol bağlantısı 13,5 km’si Sincan sınırlarında 5,5 km’si Etimesgut sınırlarında toplam 19 km.lik bu yolun yapımı ile ilgili her türlü imar ile ilgili işlem yapıldı ve yolun açılması bekleniyor. Yine aynı şekilde otoyol Saraycık ve Cimşit bağlantısını sağlayacak 8 km.lik yolun açılmasını Büyükşehir’den bekliyoruz. Yine ayrıyeten köyden mahalleye dönen bir çok yerimiz var bunların su ve kanalizasyon problemlerinin çözülmesi gerekiyor. Özellikle Ulubatlı Hasan – Adnan Menderes Bulvarında her yıl su basmaları ile karşılaşıyoruz. Bu noktanın bir an önce halledilmesi gerekiyor. Özellikle nüfusu hızlı bir şekilde artan Yenikent bölgesinin alt yapısının bir an önce halledilmesi gerekiyor.

Alçı bölgesinde daha önceden vatandaşa verilen yol muvafakat belgesi olmasına rağmen, Büyükşehir belediyesi bunu görmezden gelip tekrar yol katılım bedeli almadan muvafakat vermiyor. Biz Sincan Belediyesi olarak veriyoruz. Çünkü mahkemeler evraka göre işlem yapar. Birçok ilçede doğal sınırlara ulaşılmışken Sincan 600-700 Bin nüfusa rağmen yola yeni başlamış gibi hala göç alıp, hala nüfusu çok hızlı artan bir şehrimizdir. Özellikle Alçı toplu konut bölgesinde 25.000 konut ve sanayi bölgesi ile ilgili olarak acilen ruhsat ya da iskan alamayan vatandaşlarımızın sorununun çözülmesi lazım. İyi Parti Grup Sözcüsü Adnan bey dedi ki siz ilçelerde ne yapıyorsunuz. Ona cevap olması için söylüyorum bizim neler yaptığımızı. Biz 2.500 kişilik kongre ve kültür merkezi, Fatih bölgesinde 20.000 m2 kapalı alanı olan Sosyal Yaşam Merkezi, 22 tane yeşil alan park yaptık, 5 tane millet kıraathanesi yaptık, bebek kütüphanesi ve matematik müzesi yaptık, kısa bir süre sonra açılacak olan 3 tane yüzme havuzu ve 5 tane gençlik merkezi yapıyoruz, millet bahçemizin ihalesini tamamladık, Ankara’ya örnek bir hayvan barınağı inşa ediyoruz, atık ve geri dönüşüm ile ilgili yaptığımız çalışmalarla Ankara’yı sadece Türkiye’de değil, dünyada temsil ediyoruz. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılar sunuyorum…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.