Sincan Belediyesi pandeminin başladığı günlerde dijital ortama taşıdığı kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerini zenginleştirmeye devam ediyor. Dijital platformda yok yok. Tiyatro oyunları, resim ve enstrüman kursları, sohbetler, e-sergi gibi etkinlikler ekultur.sincan.bel.tr adresinde vatandaşları bekliyor. Özellikle maker atölyesi ve robotik kodlama eğitimi çocuk gelişimi üzerindeki olumlu etkileri sebebiyle ilgi topluyor. Sincan Belediyesi, pandemi ile birlikte kültür-sanat faaliyetlerini askıya almak yerine dijital platforma taşımıştı. Tam kapanma sürecinde içeriklere her geçen gün yenileri ekleniyor. Farklı ve özel içeriğiyle o etkinlikler, vatandaşın büyük beğenisini topluyor. Kültür, sanat ve eğitim içerikli videolar her yaştan vatandaşa hitap ediyor.
Peki dijital platformda neler var?
Hem çocukların hem de büyüklerin yeni şeyler öğrenmesi için birbirinden önemli konu ve konuklar özenle seçilerek dijital platformda yayınlanıyor. Çocuklara uzaktan eğitim, büyüklere ise keyifli zaman geçirme fırsatı sunuluyor. Çocuklar verimli ders çalışma tekniklerini öğreniyor. Uzaktan eğitim sürecinde evde kalmak zorunda olan çocuklar ve aileleri tiyatro gösterileriyle keyifli zaman geçiriyor.
Çocuk ve Yetişkin Tiyatroları
“Fay Hattı Faresi, Sıfır Atık Ülkesi, Nasrettin Hoca, Afacan’ın Hatıra Ormanı, Hacivat Karagöz Aramızda, Mızmız’ın Maceraları, Bal Arısı Ponti, Mavi Ormanın Öyküsü, Pinokyo, Kırmızı Başlıklı Kız, Badem ve Çilek, Çanakkale’den Düşmanları Kovalım” isimli çocuk tiyatro oyunlarına ekultur.sincan.bel.tr internet adresinden ücretsiz bir şekilde ulaşılabilir. Sadece çocuk değil yetişkin tiyatroları da meraklılarını bekliyor. “Aramızdaki Duvarlar, Köprüden Önce Son Çıkış, Hayata Ayna Tutalım, Ne Umduk Ne Bulduk” isimli oyunlar yetişkinlere hitap ediyor. Geleneksel tiyatrolara ait en seçkin örnekler dijital platformda meraklılarını bekliyor.
Kurslar Hem Öğretiyor, Hem Eğlendiriyor
Dijital platformda en dikkat çekici etkinliklerden biri de enstrüman kursları. Gençler ekultur.sincan.bel.tr adresine girerek gitar, bağlama ve ney eğitimi alabilir, bu alanda kendini geliştirebilir. Sadece enstrüman kursları değil; resim kursu ile çocuklar becerilerini arttırabilir. Resim öğretmeni eşliğinde çeşitli, hayvan figürlerini çizmeyi öğrenen çocuklar aileleri ile keyifli zaman geçirebilir. Ebru kursu, kukla yapım atölyesi de yine ilgi çekici etkinlikler arasında yer alıyor.
Maker Atölyesi ve Robotik Kodlama Eğitimi
Dijital platformda çocuk gelişimi için son derece önemli olan etkinlikler düzenleniyor.
Maker atölyesi ve robotik kodlama eğitimi bunlardan biri. Robotik kodlamaya giriş niteliğindeki maker atölyesi ile çevremizde çoğu zaman görmezden geldiğimiz kimi atık malzemelerle bir oyuncak nasıl yapılır, eğitmen eşliğinde çocuklara öğretiliyor. Erken yaşta kodlama eğitimi alan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, planlama, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda kendini daha iyi geliştiriyor.
Seminerler
Alanında birbirinden değerli isimleri bir araya getiren dijital platformda edebiyat sohbetleri de var. Bir yazarda olması gereken nitelikler “Yazarlık Atölyesi” adı altında vatandaşa aktarılıyor. Aynı zamanda Türkçe’nin doğru ve daha güzel kullanımına ilişkin bilgiler de örnekler eşliğinde anlatılıyor. Manevi sohbetler ve eğitim seminerleri de dijital platformda yerini aldı.
E-Sergi Dijital Ortamda
“Matematiğe Dokunuyorum” sloganıyla hizmete giren ve matematiği soyut olmaktan çıkarıp daha anlaşılır ve kolay öğrenilir hale getiren Matematik Müzesi’ni dijital ortamda ziyaret edebilirsiniz. İster telefon ister bilgisayar aracılığıyla Matematik Müzesi evlerinize kadar geliyor. Ayrıca İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un anısına hazırlanan dijital sergi de ekultur.sincan.bel.tr adresinde ziyaretçilerini bekliyor.