enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

Etimesgut’ta 7 Martta Seçim Var

Etimesgut’ta 7 Martta Seçim Var

Etimesgut’ta Eryaman Mahallesi’nin bölünmesiyle Devlet Mahallesi, Bağlıca Mahallesi’nin bölünmesiyle de Yeni Bağlıca Mahallesi adıyla iki ayrı mahalle kuruldu. İki mahallede ikamet eden vatandaşlar yeni muhtarlarını seçmek için 7 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Mahalleler için aday yarışları da başladı. Muhtar adayları özellikle sosyal medyada açtıkları profil ve sayfalarla kendilerini tanıtarak seçmenlerden oy istiyor. Yeni mahallelerin seçmen kâğıtlarının dağıtımını ise bölünmelerin yapıldığı Bağlıca Mahalle Muhtarı Ayşe Altınışık ile Eryaman Mahalle Muhtarı İsa Bulut yapacak.

 

YENİ BAĞLICA’DA 14 BİN 640 SEÇMEN

Mahallelerindeki toplam nüfusun 37 bin 540 olduğunu belirten Bağlıca Mahalle Muhtarı Ayşe Altınışık, Yeni Bağlıca Mahallesi’nde yeni muhtarı seçmek için 14 bin 640 seçmenin oy kullanacağını söyledi. Altınışık, muhtar adaylarının kendisini ziyaret ettiklerini ve ön bilgi aldıklarını da belirtti.

ÖNCEDEN DE DEVLET İSMİYLE BİLİNİYORDU

Bölünmenin yapıldığı bölgenin önceden de Devlet Mahallesi adıyla bilindiğini, bu kararla artık ismin resmileştiğini belirten Eryaman Mahalle Muhtarı İsa Bulut da, 50 bin kişilik nüfustan 12 bin civarında kişinin yeni mahalleye geçeceğini söyledi. Bulut 9 bin 500 seçmenin oy kullanacağı bilgisini verdi.

ZİRVE CADDESİ YENİ BAĞLICA’DA

Bağlıca’dan Etimesgut ve Elvankent’e geçiş için yoğun olarak kullanılan Zirve Caddesi ve etrafı da artık Yeni Bağlıca Mahallesi sınırlarına girmiş oldu. Adı zaten Devlet Mahallesi/1910 Ankaragücü İstasyonu olan metro istasyonu ile Eryaman Stadı da artık Devlet Mahallesi sınırları içinde yer alacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.