enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
22°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

HEDEF HAZIR BİR SİNCAN

HEDEF HAZIR BİR SİNCAN

Sincan’da apartmanların girişine olası bir deprem anında vatandaşların bilgi sahibi olması için Acil Toplanma Alanı Haritası asılıyor. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Herkesin, ‘acil bir durumda nereye gideceğim’ paniği yaşamaması için 77 Acil Toplanma Alanı ile ilgili bilgi sahibi olmasını amaçlıyoruz” dedi. Sincan Belediyesi, olası bir depreme karşı ilçe sakinlerine yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor. AFAD ile iş birliği yapan belediyenin Sivil Savunma Birimi, apartman ve site yönetimleriyle de birlikte hareket etmeye başladı. İlçede olası afet ve acil durumlar için ilçe sakinlerinin toplanabileceği 77 Acil Toplanma Alanı ilgili kurumlarla birlikte belirlendi. Acil Toplanma Alanları, afet durumlarında vatandaşların güvenli kalmasını, sağlıklı bilgi alışverişinin sağlanmasını ve temel ihtiyaçlarına ulaşmasına imkân sağlayacak.

8 BİN 872 HARİTA ASILDI

Vatandaşların afet öncesi bu alanları öğrenebilmesi ve olası afetlere hazırlıklı olması amacıyla 22 mahallede bina sakinleri, apartman ve site yöneticileri ile okullar tek tek gezilerek bilgilendirildi. Çalışmalar kapsamında toplam 8 bin 872 adet Toplanma Alanı Haritası binalara asıldı, 177 bin 440 el broşürü de mahalle sakinlerine dağıtıldı. Ayrıca belirlenen toplanma alanlarına da bilgilendirme tabelaları takıldı.

HEDEF HAZIR BİR SİNCAN

Doğal afetler ve acil durumlarda bilinçlenmenin önemine dikkat çeken Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Vatandaşımızın sağlığı ve güvenliği için gerekli çalışmaları ve hazırlıkları yapmaya devam ediyoruz. Bilgilendirme ve eğitim çalışmaları bu noktada çok önemli. Herkesin, ‘acil bir durumda nereye gideceğim’ paniği yaşamaması için 77 Acil Toplanma Alanı ile ilgili bilgi sahibi olmasını amaçlıyoruz. Hedefimiz güvenli ve acil durumlara hazır bir Sincan” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.