enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

İşçilere yüzde 24 zam müjdesi

İşçilere yüzde 24 zam müjdesi

Kahramankazan Belediyesi, kadrolu işçilerinin maaşlarında yüzde 24 oranında artış gerçekleştirdi. Buna göre kadrolu bir işçinin en düşük aylık maaş ücreti 5 bin 220 TL olarak belirlendi. Kahramankazan Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında, belediyede çalışan yaklaşık 70 kadrolu işçi için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Kahramankazan Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız ile belediye çalışanları ve sendika yetkilileri katıldı. Toplu İş Sözleşmesi Başkan Oğuz ve Sendika Başkan Yardımcısı Yıldız arasında imzalandı. Toplu iş sözleşmesi doğrultusunda kadrolu işçilerin maaşlarına yüzde 24 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Buna göre belediyede kadrolu olarak çalışan evli bir işçinin en düşük aylık maaş ücreti 5 bin 220 TL olarak belirlenmiş oldu.

İşçilerin yüzü güldü

İşçilere maaş artışının yanı sıra sosyal hak ve ödemelerinde de önemli iyileştirmeler yapıldı. Başkan Oğuz’un açıkladığı maaş zammı ve iyileştirmeler işçiler tarafından sürekli alkışlarla kesildi. İşçiler maaş zammı nedeniyle Başkan Oğuz’a teşekkür etti.

Daha da artıracağız

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Kahramankazan’a hizmet için alın teri döken, emek harcayan personellerinin her zaman yanında oldukları belirterek, yapılan bu zam ve iyileştirmelerin hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu. Belediyenin ekonomik imkânları ölçüsünde bu maaş artışını sürdüreceklerini ifade eden Oğuz, Kahramankazan Belediyesi’nin kaynaklarını hizmet yoluyla vatandaşa, maaş yoluyla da çalışanlarına vermeye devam edeceğini kaydetti. Oğuz, “Kahramankazan’a hizmet için bu yola baş koyduk. Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızla sevdalısı olduğumuz bu topraklara daha iyi hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışanlarımızla bir aileyiz ve onların alın teri kurumadan haklarını vermek için gayret ediyoruz. İmkanlarımız dahilinde en yüksek ücretleri verdik. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.