enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

Kırsal tarımda umut var

08.11.2020
210
A+
A-
Kırsal tarımda umut var

Mamak Belediyesi Üreğil Millet Bahçesi’nde gerçekleşen protokol törenine Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, meclis üyueleri, başkan yardımcıları, Mamak Kadın Kooperatifi üyeleri ve çiftçiler katıldı.   Protokolün amacının Mamak çiftçisinin üretimini ve kazancını arttırmak, üretilen ürünlerin katma değerini arttırmak ve pazar sorununu ortadan kaldırmak olduğunu belirten Başkan Köse, “Bu topraklar hepimizin toprakları, çiftçilerimiz de tarımımızın en değerli öznesi. Çiftçilerimizi her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Mamak’ımızın tarım potansiyelini en iyi şekilde kullanarak ilçemizde üretilen ürünlerimizi markalaştıracağız. Mamak’ı tarımın merkezi yapacağız” dedi.

Ankara’nın sadece bürokrasi şehri değil, tarım ve kırsal kalkınmada da öncü olacağını Mamak’tan Türkiye’ye duyuracağız

İşbirliği protokolünün amaçlarına değinen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu da, “Mamak ilçemizdeki özellikle kırsal mahalleleri kapsayan, gıda, tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma konularındaki işbirliği protokolü, hem önder olması hem vizyoner bakış açısının ön plana çıkması hem de bölgedeki çiftçilere sağlayacağı katkılar açısından çok büyük öneme sahip olacaktır. Yapılacak bu protokolle gıda, tarım ve hayvancılık faaliyetleri ve kırsal kalkınma hamleleriyle yeni projeler ortaya koyulacak, Mamak çiftçisi daha çok üretecek ve daha çok kazanacaktır.Türkiye tarımında oldukça söz sahibi olan başkentimiz Ankara’nın sadece bürokrasi şehri değil, tarım ve kırsal kalkınmada da öncü olacağını buradan Türkiye’ye duyuracağız. Yapılacak bu işbirliği protokolü ile seracılıktan tıbbi aromatik bitkiler ve süs bitkileri yetiştiriciliğine, arıcılık, meyve ve sebze üretimi ile dar tarım alanlarının bulunduğu, ancak şehir merkezine yakın konumuyla önemli rekabet gücüne sahip olan Mamak’taki kırsal mahallelerimizde tarım ve hayvancılık yeni bir ivme kazanacaktır” dedi.

“Şehir merkezinde kültür merkezi yapıyoruz, kırsal kesimde tarım ve hayvancılığa destek veriyoruz”

Mamak’ın Başkent’in merkezine çok yakın bir ilçe olmasına rağmen köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerini de kapsadığını söyleyen Başkan Köse, “Tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı ilçelerimizden bir tanesi Mamak. Şehir merkezinde yüzme havuzları yapıyoruz, spor tesisleri yapıyoruz, kültür merkezleri yapıyoruz. Ancak bir taraftan da şehrimizin kırsal kesiminde, köyden mahalleye dönüşen bölümlerinde tarım ve hayvancılık yapan hemşerilerimize de destek olmak, onların yaptığı çalışmaların daha da verimli olmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini sağlamak için de çalışmalar sürdürüyoruz. Bu çerçevede Kadın Kooperatifi Kuruluşuna destek verdik. Kadınlarımızın istihdama katılması ve üretime destek vermesi, ev ekonomilerine katkı vermeleri açısından bu çalışmada çok kıymetli olarak gördük. Yöremizdeki insanlarımızla beraber bu çalışmalarımızı sürdürdük” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı. Üreğil Millet Bahçesi’nde Mamak ilçesi muhtarları ve Mamak Kadın Kooperatifi emekçileri ile görüşen Aksu, samimi sohbetlerin ve kooperatif emekçilerinin ürünlerini inceleyip birkaçını da satın almasının ardından Üreğil Millet Bahçesi’ni gezdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.