enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

MAKKOP TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ağırladı

MAKKOP TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ağırladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Mamak Kadın Kooperatifi’nde çalışan kadınlarla bir araya geldi.  Kadın çalışanlarla sohbet eden Şentop, kendilerine karanfil vererek günlerini kutladı. Şentop, kooperatif hakkında bilgi alarak stantları gezdi. Şentop, buradaki konuşmasında, “Vücuttaki kalp, toplumdaki kadındır. Bu açıdan baktığımızda kadınlar, anne, eş, kız evlat olarak hayatın içerisinde hayatı tamamlayan bir parçamız” dedi.

Kadınlar ekonomimizin önemli bir boyutu

Kadın emeği ve üretiminin toplumdaki önemini de vurgulayan Şentop,”Şüphesiz yılda bir gün, bu konular için yeterli değil ama bir günde daha yoğun bir şekilde kadınları ve kadınlarla ilgili sorunları konuşmak, hatırlamak daha yoğun bir şekilde tartışmak için bir farkındalık meydana getirmek için önemli. Tabii erkek ve kadın hayat müşterek diyoruz; aslında yaşadığımız hayatın iki yönünü bir bütünlük içerisinde temsil ediyor. Bu açıdan baktığımızda kadınlara anne, eş, kız evlat olarak hayatın içerisinde hayatı tamamlayan bir parçamız olarak bakıyoruz ama sadece bundan da ibaret değil. Kadınlar aynı zamanda hayata kendi üretimleriyle, zihni ve el emeği üretimleriyle katılıyorlar. Bunlar bazen erkeklerinki gibi çok görünür olmuyor, arka planda görünmez şekilde oluyor çoğu zaman. Şüphesiz, ekonomimizin de çok önemli bir boyutu kadınlarımızın emekleriyle ortaya koymuş oldukları bir boyut. Bu bakımdan burada bu el ürünlerinin daha görünür olduğu bir mekân olduğu için bugün burada bulunmak daha anlamlı olur diye düşünüyorum” dedi.

Lezzetlerimizin  Tescillenmesinden Mutluluk Duyuyoruz

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse” İlçemiz marka şehir olma yolunda yapılan hizmetlerle adım adım ilerliyor. Bugün TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Kadın Kooperatifimizi tanıtıyoruz. Biz burada Mamak Kadın Kooperatifiyle birlikte kadın istihdamına katkı sağlamanın yanı sıra her yaştan Mamaklının, doğayla iç içe yaşayacakları alanlar oluşturuyoruz. Ekşi Maya Ekmeği ve Ravak Yoğurdu’nun coğrafi işaret almasıyla önemli lezzetlerimizin  tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz. Yeni coğrafi işaretli ürünlerin kazandırılmasına yönelik de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.