enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

SİNCAN BELEDİYESİ SERALARDA FİDE YETİŞTİRİYOR

SİNCAN BELEDİYESİ SERALARDA FİDE YETİŞTİRİYOR

Sincan Belediyesine ait seralarda şu sıralar hummalı bir çalışma yürütülüyor. Seralarda rengarenk, mis kokulu Sincan’ın güzelliğine güzellik katan çiçeklerin yanı sıra sebze fidesi de yetiştiriliyor. Ekipler toprağı işledi ve tohumları toprakla buluşturdu. Kısa süre içinde filizler boy gösterecek ve o fideler üreticinin hizmetine sunulacak.

Bahar mevsimini gelmesiyle birlikte Sincan Belediyesi ekipleri seralarda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sera Park ve Harikalar Diyarında yer alan seralarda rengarenk çiçekler, mis kokulu bitkiler yetiştiriliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bin bir emek vererek bitkileri dikiyor, gerekli tüm bakımlarını yapıyor. Ekipler ardından Sincan genelindeki meydan ve parklara dikerek Sincan’ın güzelliğine güzellik katıyor. Bu arada seralarda vatandaşlar tarafından götürülen çiçeklerin bakımları da ücretsiz bir şekilde yapılıyor.

Serada Sebze Tohumları Ekildi

Seralarda sadece bitki ve çiçek yetiştirilmiyor, sebze ekimi de yapılarak fide üretiliyor. Ekipler toprağı gerekli işlemlerden geçirdikten sonra ekime hazırladı. Ardından emektar eller devreye girdi. Çeşit çeşit biber tohumları toprakla buluştu, sulaması yapıldı. Gerekli sıcaklık koşullarında bir süre sonra boy verecek olan tohumlar, fide olarak üretici ile buluşacak. Bahçesinde, tarlasında sebze üretmek isteyen vatandaşlar Sincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile irtibat kurarak fide temin edebilir.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.