enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
PazartesiAz Bulutlu
22°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C
PerşembeAz Bulutlu
21°C

TEMİZLİK İÇİN İŞ BAŞINDA

07.10.2020
302
A+
A-
TEMİZLİK İÇİN İŞ BAŞINDA

Etimesgut Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 600 bin nüfusa sahip ilçede 24 saat kesintisiz görev yapıyor. 430 personelle 36 mahalleden günlük 500 ton çöp toplanıyor. Temizlik görevlileri 200 noktada ana arterler, caddeler, otobüs durakları, meydanlar ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Vakumlu yol süpürme aracı ile ara sokaklar, kaldırım ve caddeler düzenli olarak süpürülüyor.
GERİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR
Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağından ayrıştırılan yılık ise 20 bin tondan fazla
ambalaj atık, 2 bin ton cam atık, 3 ton atık pil, 65 bin litre bitkisel atık yağ yeniden
ekonomiye kazandırılıyor. 36 bin ton hafriyat da düzenli olarak çöp depolama alanına naklediliyor. Giysi atıklarının toplanması kapsamında dağıtılan 230 adet giysi kumbarasından yılda ortalama 13 ton giysi toplanıyor.


HEDEF DAHA TEMİZ ÇEVRE
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, temizlik hizmetlerinin belediyenin önemli görevleri arasında yer aldığının altını çizerek; Büyüyen gelişen ve nüfusu her geçen gün artan Etimesguta daha temiz bir çevre kazandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Temizlik ekiplerimiz araç ve gereçleriyle 36 mahallemizin tamamında belirlenen program dahilinde çöplerini topluyor, genel temizliklerini gerçekleştiriyor. Pandemi sürecinde de personelimiz gerekli tedbirlerini alarak işlerini aksatmadan canla başla çalışıyorlar" dedi.
SIFIR ATIK PROJESİ
Sıfır atık projesi kapsamında çöpleri kaynağından ayrıştırarak yeniden ekonomiye
kazandırdıklarını ifade eden Demirel, Bu kapsamda ilçemizin 2 bin noktasına geri dönüşüm, cam toplama, pil ve eşya kumbaraları koyduk. Buralardan toplanan atıkları ilgili yerlere göndererek yeniden işlenip ekonomimize kazandırılmasını sağlıyoruz. Bu konuda hemşehrilerimden çöp çıkarma saatlerine uymalarını ve geri dönüşümü mümkün atıtlarını belirlediğimiz atık kutularına atmalarını istiyorum. Etimesgutu hep birlikte daha güzel daha yaşanabilir bir çevreye kavuşturmak hepimizin elindedir; değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.