enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Ankara’da Yapılacak

Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Ankara’da Yapılacak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel
Baran, Ankara’nın kültür, sağlık ve kongre turizmi alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Ankara üstü örtülü bir hazine. Göreve geldiğimizden bu yana 5 yıldır bu hazineyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. ATO Başkanı Gürsel Baran, 3-6 Mart tarihlerinde ATO Congresium’da bu yıl 5incisi gerçekleştirilecek “Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (TRAVELEXPO Ankara)” öncesi düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına katıldı.
Baran, TRAVELEXPO Ankara’ya ilişkin bilgi verdiği konuşmasında, Türkiye’nin sorunlu bir coğrafyada bulunduğuna dikkati çekerek, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın Türkiye’nin turizm, gıda, enerji sektörleri ile hizmet ihracatını etkileyebileceğini söyledi. Dünya turizmindeki gelişmelere değinen Baran, 2019 yılında turizm sektörünün 9,2 trilyon dolarlık küresel hacim yakaladığını hatırlatarak pandemi nedeniyle sekteye uğrayan sektörün yeniden canlanmaya başladığını söyledi. Baran, sektörün bu yıl küresel bazda hedefinin 8,6 trilyon dolar olduğunu bildirdi. Covid-19 salgınının bütün dengeleri bozduğunu ancak etkisinin giderek hafiflediğini belirten Baran, Türkiye’nin turizm alanında elde ettiği başarıları hatırlattı. Baran, 2019’da 34,5 milyar dolarlık turizm geliri elde ettik. 51,7 milyon turist ağırladık. Gerçekten iyi bir noktaya geldik. Bu yıl da salgın öncesindeki 35 milyar dolarlık gelire ulaşmayı hedefliyoruz. Bunda da başarılı olacağımızı düşünüyorum; diye konuştu. Geçmiş dönemlerde insanların ağırlıkla deniz, kum ve güneş turizmini tercih ettiğini ancak artık ilginin kültür ve tarih turizmine yöneldiğini ifade eden Baran, pandemi nedeniyle kamp ve karavan tatilinin de öne çıktığını kaydetti.

TURİZM MÜCADELESİNİ HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ

Ankara’nın turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Baran, turizm alanında Ankara’nın özel bir yeri bulunduğuna işaret etti. Baran, Ankara Ticaret Odası olarak Başkent’in turizm potansiyeli konusunda farkındalık oluşturmak için çalıştıklarını anlattı.

Ankara’nın üstü örtülü bir hazine olduğunu vurgulayan Baran,  5 yıldır, yani göreve geldiğimizden bu yana bu hazineyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ankara kültür, tarih, sanat, sağlık ve termalde en kıymetli illerimizden birisi. Turizm bir mücadele işi. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Biz ne gerekiyorsa yaparız, emrinizdeyiz. Atılması gereken adımları beraber atarız; diye konuştu.

AKYURT FUAR ALANI
Baran, toplantıda bir soru üzerine Ankara’nın uluslararası bir fuar alanına kavuşması gerektiğinin altını çizerek, Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi-Akyurt Fuar Alanı Projesi’ne ilişkin bilgi verdi. İhaleyi yaparak inşaata başladıklarını ancak bazı sıkıntılardan dolayı 1,5 yıldır çalışmanın durduğunu belirten Baran, şu anda
inşaat seviyesi yüzde 35lerde. Yüklenici firmayla ilgili sıkıntı vardı,
mahkeme süreci devam ediyor. Tahminim, bu sıkıntının birkaç ay içinde çözüleceği, önümüzdeki yılın sonlarında bu işin biteceği ve Ankara’nın uluslararası anlamda bir fuar alanına kavuşacağı yönünde. Cumhurbaşkanımız da konuyu yakından takip ediyor; dedi.

UKRAYNA KATILIMINI İPTAL ETTİ
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu da Başkent’in pek çok fuara ev sahipliği yapması ve turizm denince ilk akla gelen kent olması gerektiğini söyledi. Ankara’da hem kültürün hem turizmin başkenti olma potansiyelini geliştirecek altyapıları kurmak istediklerini ifade eden Ayvazoğlu, en büyük destekçilerinin ise
ATO olduğunu bildirdi. Ayvazoğlu, Ankara’da toplamda 39’a yakın 5 yıldızlı otel bulunduğunu, termal turizmde 24 tesis olduğunu ve 5 ilçede termal turizm yapıldığını aktararak, bunun geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık turizminde ise 2019’da 102 bin yabancı
hasta tedavi edildiği bilgisini veren Ayvazoğlu, bu sayının geçen sene 250 binlere çıktığını dile getirdi. TRAVELEXPO Ankara’nın düzenleyicisi ATİS Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ise, fuar hakkında bilgi verdiği konuşmasında, savaş sebebiyle Ukrayna’nın katılımını iptal ettiğini, Rusya’dan da bazı katılımcıların gelemeyeceğini ilettiğini belirtti.

KARDEŞ ÜLKE İRAN
Ankara’nın kültürel ve sağlık turizminin tanıtılmasında önemli rol oynaması beklenen 5inci TRAVELEXPO Ankara, 3-6 Mart tarihlerinde ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde Atrium, Truva, Zelve hollerinde düzenlenecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Kent Konseyi’nin desteklediği fuarda İran kardeş ülke, Trabzon da kardeş kent olarak katılacak. Kuzey Makedonya’dan Letonya’ya, Malezya’dan Filipinlere kadar 20’ye yakın ülkeden 200’ün üzerinde katılımcı yer alacak fuarda, T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi’nin koordinasyonunda fuar kapsamında 13 ülkeden (Irak, Kazakistan, İran, İsveç, Ukrayna, Cezayir, Kazakistan, Rusya, Litvanya, Makedonya, Tacikistan, Kırgızistan, İsviçre) gelecek 40 sektör profesyoneli ve TGA desteği ile çeşitli ülkelerden(İran, Sırbistan, Almanya, Azerbaycan, Rusya, Makedonya) 20 tur operatörü ile 04 Mart 2022 tarihinde birebir iş görüşmeleri düzenlenecek. Toplantıya, Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ANTOD) Başkanı Atilla Aytun, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, Skal Ankara Temsilcisi Tülay Akın Ergincan, ATO Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ATO’nun komite ve meclis üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.