enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

ÜMİT KAYA: “KONYA BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR”

28.09.2020
335
A+
A-
ÜMİT KAYA: “KONYA BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR”

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen organizasyon ile Dünya Ticareti İş Geliştirme Konseyi (WTC), Afrika Cumhuriyetlerinden Kongo, Benin, Ruanda, Uganda ile Fransa ve Rusya Ticaret ataşeleri ve temsilcileri, uluslararası eğitim ve ticaret işbirlikleri kurmak amacıyla biraraya geldiler.

Yapılan toplantıda, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesine uluslararası öğrenci gönderimleri ile Konya Şeker A.Ş.’nin de yer alabileceği ortak ülke projelerinde işbirlikleri görüşüldü. WTC Başkanı Ümit Kaya Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Konya Şeker’i konseylerindeki diğer ülkelerle de işbirlikleri ve projelerde buluşturmak istediklerini söylerken, Erasmus projeleri kapsamında da stratejik ortaklık ve kapasite geliştirme ortaklıkları yapılabileceği ülke temsilcileri ile paylaşıldı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen gerçekleştirdiği tanıtım sunumu sonrasında Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Gülsüm Mezgel Yartaş ile birlikte ülke temsilcilerinden gelen soruları cevapladı. Konya Şeker Genel Müdürü Ali Tuncel ve İhracat Müdürü Ömer Baytekin ile ihracat biriminden Kristina Chekirhe’nin de katıldıkları görüşmelerde Konya Şeker A.Ş. tanıtım filmini izleyen misafirler çiftçilerle yapılan ortak çalışmalardan çok etkilendiklerini ifade ettiler. Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen ve Konya Şeker Genel Müdürü Ali Tuncel’in Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin hediyelerini konuklara takdim etmelerinin ardından ziyaretçiler uğurlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.