enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

SİNCAN BELEDİYESİ SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZA MAMA ÜRETİMİNE BAŞLADI

SİNCAN BELEDİYESİ SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZA MAMA ÜRETİMİNE BAŞLADI

Sincan Belediyesi örnek bir tesis kurarak mama üretimine başladı. Tesiste ısıl işlem görmemiş gıdalar uygun işlemlerden geçirilerek mama haline getiriliyor. Günlük 400 kg yaş mama üretme kapasitesine sahip olan tesiste belediyenin ihtiyacı olan haftalık yaş mama bir günde üretiliyor. Üretilen mama sokaktaki canlarımıza can olurken, bir taraftan da israfın önüne geçilerek tasarruf ediliyor. Sincan Belediyesi örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Sıfır atık konusunda ödül üstüne ödül alan Çevreci Belediye, bu çerçevede yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Mama Üretim Ünitesi Kuruldu

Organik atıkları değerlendirerek aylık ortalama 550 kg organik gübre üretimi devam ederken, Sincan Belediyesi sokaktaki canlılarımız için de kolları sıvadı. Kompost ve Mama Üretim Ünitesi günlük 400 Kg Yaş Mama üretme kapasitesine sahip. Tesiste ihtiyaç olan haftalık yaş mama bir günde üretiliyor. Pazarlarda ve marketlerde ısıl işlem görmemiş atıklar; kırmızı ve beyaz etler, meyveler, sebzeler, kurumuş ekmek ve yumurta kabukları gibi gıdalar ünitede çeşitli işlemlerin ardından mamaya dönüştürülüyor. Üretilen yaş mama sokak hayvanlarına veriliyor. Böylece israfın önüne geçiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri hazırlanan mamayı hem barınakta, hem de belirlenen besleme noktalarında hayvanlarla buluşturuyor.

Ercan: Sıfır Atık Bir Yaşam Biçimi

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Sıfır Atık bir yaşam biçimi diyoruz, bu ifadeyi boşa kullanmıyoruz. Sıfır atık demek verimliliğin artması ülke ekonomisine katkı demek. İsrafın önüne geçilmesi ve maliyetlerin azaltılması demek. Çevresel risklerin azaltılması paralelinde daha sağlıklı çevre, daha sağlıklı insan demek. Bu nedenle sıfır atık seferberliğini destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Belediyemiz pazar ve marketlerimizde atık statüsü kazanan gıdaları işleyerek sokak hayvanları için mama haline getiriyor. Sıfır atık konusundaki hassasiyetimizi güçlendirerek, yeni uygulamalarla yolumuza devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.