enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

Sincan’a adanmış bir ömür

12.04.2021
312
A+
A-

Demokrasinin temel direği olan yerel yönetimler, eğer iyi bir yönetici elinde olursa çok güzel icraatları yerine getirebilmek için ideal bir makamdır. Ancak derdi vatan, millet ve memleket olmayan kötü bir idarecinin elinde olursa bu makamlar işte bir o kadar da kötüye kullanılacak bir yerdir. Yerel yönetimlerin en önemli değeri olan Belediye Başkanlıkları da bu makamların başında yer alır. İşte bugün bunlardan Sincan örneğini inceleyeceğiz.
Değerli okurlarım;
Ben Sincan’ımızın kıymetli Belediye Başkanı Murat ERCAN’ı başkanlık yapmadan önce de tanıyordum. Mütevazi yaşamı ve örnek kişiliği ile herkese rol model olan bir siyasetçiydi. Belediye Başkanı olduktan sonra da bu çizgisini hiç bozmayan ve halka tepeden bakmayan, sürekli halkın içinde olan Murat ERCAN özellikle son günlerde Sincan’a ve Sincanlı’ya yaptığı eserler ile ülke gündeminde yer tutmaya devam ediyor.

Göreve geldikten sonra yaptığı çalışmalar ile Sincan’ın çehresini değiştiren Murat ERCAN ve ekibi bu çalışmalarını son olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde taçlandırdı.
57. Kütüphaneler Haftası açılış töreninde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY’ın elinden aldığı ödül ile, Sincan’ı eğitimin merkezine aldıklarını belirten Murat ERCAN, Sincan’da 100.000’in üzerinde kitap, 60.000 kayıtlı okuyucu olduğunu söyledi. Bu da demek oluyor ki Sincan nüfusunun %11’den fazlası kütüphanelere kayıtlı. Müthiş bir şey. Eğitimsiz bir toplum cahil bir toplum demektir. Bunun önünü almanın en güzel yolu da kitap okumaktır. Okuyup bilgi sahibi olan insan muhakeme yeteneğini geliştirir ve olaylara farklı açılardan bakabilir.
Özellikle bebek kütüphanesi de Türkiye’de bir ilk olması nedeniyle takdire şayan çalışmalardan biridir. Çünkü ailede başlayan eğitim ölene kadar unutulmuyor ve insanın yaşam biçimine etki ediyor. 0-6 yaş arasındaki eğitimin önemini bilen Murat ERCAN da bebek kütüphanesi ile gelecek nesillerimizin temelini eğitimle şekillendiriyor.
Önceden otelkent olan Sincan şimdi bir kültür ve marka şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu yolda gece gündüz demeden çalışan, sürekli halkın içinde olan Sincan Belediye Başkanı Murat ERCAN ve ekibini kutluyor, iyi ve ideal yöneticilerin sürekli iş başında olmasını temenni ediyorum…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.