enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

Pandemide de MURAT ERCAN farkı

12.04.2021
187
A+
A-

Sevgili okurlarım, tüm dünyayı etkisi altına alan ve çok nadir görülen bir salgın hastalık ile hepimiz etkilendik ve etkilenmeye de devam ediyoruz.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından kitlesel bir salgın olarak adlandırılan Covid-19 nedeniyle yaşantılarımız tamamen değişti. Bu yaşantıların değişmesi öyle bir hal aldı ki artık hiçbirşey eskisi gibi değil. En sevdiklerimize bile sarılırken veya en hafifi yanına giderken 1001 türlü tedbirlerle gidiyoruz. Çünkü hem olumsuz etkilenmemek hem de karşımızdaki sevdiğimizi olumsuz etkilememek için artık çok daha fazla dikkat ediyoruz.

Bu salgın nedeniyle bireysel yaşantılarımızın yanı sıra toplumsal hayatımız da çok ciddi bir değişime uğradı. Artık çocuklarımız okula gidemez, iş yerlerimiz açılamaz oldu. Milyonlarca esnaf ve aile bu pandemiden dolayı çok ciddi ve olumsuz yönde etkilendiler.
Sincan’da da pandeminin etkileri çok keskin bir şekilde izlenir oldu. Dolaştığımız esnaflar, kamu binaları ya da halkın içerisinde pandeminin etkilerini çok etkili bir şekilde görüyoruz. Tabi bu pandemi süreci bizlere bazı şeyleri bir kez daha hatırlattı. Dayanışma. Dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu ve bu dayanışma ile bazı zorlukların kısmen nasıl atlatılacağını bizlere gösterdi.
Sincan Belediye Başkanı Murat ERCAN da bu dayanışmada Sincanlılar için önemli bir kilit noktada yer almakta. Başkan ERCAN pandemiden olumsuz etkilenen tüm esnaflara yardım etmekte ve zor günler yaşayan Sincanlılara destek olmakta. Devletin yaptığı yardım ve desteklere Sincan Belediyesi de yaptığı desteklerle özellikle küçük esnafa can suyu olmaya devam ediyor. Yaptığı yardımlarla Sincan Belediye Başkanı Murat ERCAN Türkiye’de yine öne çıkarak lokomotif görevi görüyor.
Bu pandemi sürecinden herkes olumsuz etkilendi demiştik. Birçok il ve ilçede esnaflar kapanırken Sincan’da yapılan bu destekler ile esnaf zor da olsa işlerine devam edebilmekte ve faaliyetlerini sürdürmekteler. Bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum. Çünkü normal zamanda vergisini vererek, kiralarını ödeyerek tüm sorumluluklarını yerine getiren özellikle küçük esnaflara bu zor günlerde devlet ve belediye olarak destek vermek gerekir ki sorunları hep birlikte aşalım. Buradan bir kez daha küçük esnafın sorunları ile dertlenen ve onlara çözüm önerileri sunan ve yaraları saran Sincan Belediye Başkanı Murat ERCAN’ı ve ekibini kutluyor, bu salgın döneminin bir an önce son bularak, tekrar eski yaşantımıza kavuşmayı ümit ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.