enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

KADİR GECESİ COŞKUYLA İDRAK EDİLDİ

KADİR GECESİ COŞKUYLA  İDRAK EDİLDİ

Sincan müftülüğü ve Sincan Belediyesi işbirliğiyle yapılan Kadir gecesi  özel programı Eyüp Sultan merkez camiinde cami cemaati ve ekranları başında takip eden vatandaşlarla birlikte coşkuyla idrak edildi. İlçe Müftüsü Mevlüt TOPÇU, Kadir Gecesi dolayısıyla Eyüp Sultan merkez Camiindeki Vaazından sonra bir Ramazan boyu okunan mukabelelerin Hatim Duasını akabinde Yağmur Duasını yaptı. Sincan Müftülüğü ilahi korosunun sunumundan sonra kürsüye çıkan TOPÇU, Kadir suresi tefsir ve hadislerle bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin kadri kıymeti şerefi  üstünlüğü ile alakalı  vatandaşlara hitap ettikten sonra, Sincan’da Ramazan dolayısıyla okunan hatimlerin mukabelelerin duasını yaptı.

Akabinde kürsüden inen TOPÇU cemaate dönerek vatandaşlarla beraber ayakta Yağmur Duası yaptı. TOPÇU; “Ya Rabbi, sevgili Peygamberimizin Kadir Gecesi’nde yaptığı dua ile sana yalvarıyoruz: ‘Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin. Bizi de affeyle.’ Sen bizim Mevla’mızsın, zalimlere karşı bize yardım eyle. Milletimize ve bütün Müslümanlara birlik ve beraberlik nasip eyle Ya Rabbi. Şu mübarek Kadir Gecesi hürmetine tüm mazlumlara, mağdurlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eyle. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı ve peygamberler şehri Kudüs’ü zalimlerin işgalinden en kısa zamanda kurtar Allah’ım. Milletimizi, İslam ümmetini ve tüm insanlığı yaşamış olduğumuz salgın hastalık illetinden muhafaza et Allah’ım. Ya Rabb; hastalarımıza şifa, dertlerimize deva, borçlularımıza edalar nasip eyle. Bu salgın hastalık sebebiyle vefat eden kardeşlerimize ve tüm geçmişlerimize rahmet eyle Allah’ım. Suya muhtaç beldelerimiz var, kuraklık yaşayan topraklarımıza rahmetinden bol ve bereketli yağmurlar ihsan eyle Allah’ım.” diyerek dua etti.

Sincan Belediyesi Youtube sayfasından canlı olarak yayınlanan Kadir gecesi özel programını camiye gelemeyen vatandaşlar da evinden takip ederek yapılan Hatim ve Yağmur duasına amin dediler.

Ayrıca Sincan İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada; Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt TOPÇU’nun 14 Mayıs 2021 Cuma günü Bayramın 2. Günü Cuma Namazı öncesi Ahmet Hamdi AKSEKİ camiinde Diyanet TV ekranlarından vatandaşlara Cuma Vaazı yapacağı da bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.